Welkom bij Ecopods. Een nieuwe manier van ecologisch schoonmaken met wateroplosbare capsules!

Small Pods. Big Difference

Hoe het begon

Het begon allemaal in 2017 toen twee Belgische professionals werkzaam in de schoonmaakbranche bij elkaar kwamen en zich zorgen maakten over de jarenlange schadelijke effecten van het gebruik van traditionele schoonmaakmiddelen voor mens, milieu en materiaal. Het werd hun missie om een veilig, ecologisch en effectief schoonmaakproduct te ontwikkelen.

Vanuit de vele jaren ervaring in de branche, zowel als schoonmaakfabrikant en als schoonmaakbedrijf, zagen zij de kans om, samen met een fabrikant van professionele schoonmaakmiddelen een revolutionaire lijn te ontwikkelen voor huishoudelijk gebruik.

Centraal in deze ontwikkeling stond de huishoudhulp, zij werken uiteindelijk de hele dag met producten en ondervinden de schadelijke effecten van traditionele schoonmaakmiddelen het meest, denk bijvoorbeeld aan droge handen, prikkende ogen, etc…

We leggen de lat nog hoger…

Na zorgvuldig testen, ontwikkelen en aanpassen, werd Ecopods in 2019 gelanceerd met een geconcentreerde product in een wateroplosbare capsule. Hiermee werd voorkomen dat het product in een wegwerp plastic fles verpakt moest worden. Er kwam een life-time bottle bij die onbeperkt kon worden hergebruikt.

Zo werd Ecopods de pionier met zero-waste-verpakking voor schoonmaakproducten. Deze plastic-vrije verpakking heeft veel meer voordelen dan dat je zou denken. Je koopt geen water maar een supergeconcentreerd schoonmaakproduct. Je koopt geen wegwerp plastic, maar een duurzame herbruikbare fles. Zo bespaar je 92% CO2 omdat we alleen de capsule vervoeren en geen water (traditionele schoonmaakproducten bevatten minimaal 80% water). Je bespaart 91% afval omdat de herbruikbare flessen jaren meegaan. En je hebt 95% minder plaats nodig om de producten op te bergen. Win-win-win dus.

Helder en Duidelijk

Vanuit de professionele ervaring wisten zij ook dat kwaliteit zich manifesteert in duidelijkheid en eenvoud. De productlijn moest dus compact gehouden worden en de kleurcodes gebruiken zoals die internationaal in de professionele schoonmaakwereld worden gebruikt. Blauw staat voor All Purpose Cleaner, geel voor Degreaser, rood voor Bathroom Cleaner en groen voor de Floor Cleaner.

Onze capsule is, volgens een Europees gepatenteerde methode gemaakt. Met deze Zero-Waste capsules, heb je altijd de perfecte dosering, nooit meer geknoei.

Hard tegen vuil, zacht voor de gebruiker

Schoonmaakmiddelen moet ten eerste gewoon goed schoonmaken en daarom zitten onze producten boordevol met natuurlijke actieve ingrediënten die echte krachtpatsers zijn tegen vuil. Ze zijn hard tegen vuil maar, zijn zacht voor de gebruiker en materialen.

En de winnaar dat ben jij…

Ecopods zijn biologisch afbreekbaar en onze producten minimaliseert jouw en onze ecologische voetafdruk. Je vermijdt onnodig plastic afval, geen onnodige schadelijk stoffen en je huis is ook nog eens spik en span.

Ecopods is een merknaam van Retailholland 

Ecopods
Mathenesserlaan 248
3021 HP Rotterdam
Nederland
T: +31850501680
E: info@ecopods.be

VAT: NL856704507B01
Chamber of Commerce Rotterdam: 66805457

IBAN: NL 53 TRIO 0320 4096 78