Goed en milieuvriendelijk schoonmaken met de juiste doeken

In de wereld van het schoonmaken is een goede doek onmisbaar. Maar niet elke doek is gelijk. Het materiaal, de productiemethode en de duurzaamheid van de doek spelen allemaal een rol in hoe effectief en milieuvriendelijk deze is. Bij Ecopods nemen we deze factoren zeer serieus en gaat onze voorkeur uit naar de microvezeldoeken die gecertificeerd zijn met het Nordic Swan Eco Label..

De Nordic Swan Ecolabel standaard

Onze doeken voldoen aan de strikte milieu- en klimaateisen van het Nordic Swan Ecolabel. Dit keurmerk garandeert dat producten rekening houden met het milieu vanaf de grondstof tot aan het eindproduct. Voor meer informatie over het Nordic Swan Ecolabel, kunt u terecht op hun website of op de informatieve site Allesduurzaam.nl.

Microvezel versus katoen

Er is veel discussie over het gebruik van microvezel in schoonmaakdoeken. Wij zijn ervan overtuigd dat kwalitatief goede microvezeldoeken superieur zijn aan katoenen doeken. Ze gaan langer mee, nemen beter vuil op en hebben een lagere ecologische voetafdruk. Voor de productie van elke kilogram katoen is namelijk 10000 liter water nodig en vele hectare grond voor de bebouwing van katoen.

Onze microvezeldoeken kunnen bovendien meer dan 1000 keer gewassen worden zonder hun effectiviteit te verliezen. Hoewel we sterk geloven in recycling, hebben we tot nu toe helaas geen gerecyclede microvezeldoeken kunnen vinden. Fabrikanten die dergelijke doeken produceren, moedigen we aan om contact met ons op te nemen via info@ecopods.be.

Tot slot

Goed en hygiënisch schoonmaken begint met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen én de juiste doek voor de juiste ruimte. Door te kiezen voor kwalitatieve, duurzame doeken, draagt u niet alleen bij aan een schoner huis of kantoor, maar ook aan een schoner milieu.